Obris Ski Lab

Jezersko direkt zero 2018 v slikah

sankice

sankice

V nedeljo 10.6.2018 smo le izpeljali smučanje, kolesarjenje in plavanje v morju na svojo lastno moč.
V dolini Ravenske Kočne smo trije udeleženci (Domen, Gorazd, jaz) in naš fotograf (Klemen), ki je bil tudi vsesplošni pomočnik spremljevalec, začeli s hojo ob 3:40. Izbrali smo Lovsko pot in se podali do konca snežišča pod steno Skute. Odsmučali smo dobrih 400 višinskih metrov. Nekoliko so le motile ponvice, ki se naredijo zaradi neviht in toplega ozračja. Sestopili smo in že pred 9h zajahali cestna kolesa. Sledilo je kolesarjenje preko Visokega, Cerkelj, Skaručne do Ljubljane in skozi Dobrovo do Brezovice, kjer smo imeli prvi krajši postanek. Nato nas je pot vodila po stari cesti skozi Vrhniko in Logatec, vse do Postojne. Tu smo imeli malo daljšo pavzo. Napolnili smo zaloge hrane in pijače, ki nam jih je pripeljala spremljevalka Nika. Malo daljša pavza nas je žal nekoliko vrgla iz ritma. Nadeljevali smo proti Razdrtem in Kozini, kjer smo imeli le kratek postanek. Sledil je spust po Črnem Kalu, ki je bil pravi užitek. Skozi Koper smo še pred 16h prisopihali v Izolo. V Izoli smo si privoščili sladoled in kakšno urco oddiha. Za konec smo se zapeljali še do Strunjana.
Dogodka so se udeležili že trije (Peter, Nika in Sandi), ki pa so se odločili le za kolesarjanje od Ljubljane do Strunjana. Ker so imeli gorska kolesa, so s kolesarjenjem pričeli že ob 8h, tako da smo se srečali šele pri Kozini in nato kasneje še tik pred Strunjanom.
V Strunjanu nas je bilo pa še nekoliko več, saj so se nekateri udeležili dogotka tako, da so nas spremljali iz avta in nam bili v pomoč.
Prehodili smo približno 1200 višinskih metrov, od tega presmučali preko 400 višinskih metrov. Prekolesarili preko 190 km in pri tem naredili 1400 višinskih metrov vzponov in preko 2400 višinskih metrov spustov. Vse skupaj je trajlo dobrih 12h. Od tega  je bilo približno 7h kolesarjenja. Povprečna hitrost pa je bila 28km/h. Preplavali smo približno 500 m. Na srečno nismo imeli problemov s krči.
Ponovno smo imeli super dan in sem zelo hvaležen vsem, ki so nas spremljali, nas spodbujali in pomagali izpelajti to aktivnost. Hvala tudi vsem sotrpinom, saj ste bili super družba, tako med smučanjem in kolesarjenjem, kot tudi med kopanjem v morju. Hvala vsem sponzorjem, ki so nam pravtako omogočili, da smo sploh lahko šli na pot: ScottObrisSlatnarSlovenski kolesarski mojster in Actionmama.