Obris Ski Lab

Rekreativni servis smuči

REKREATIVNI SERVIS SMUČI

Rekreativni servis delamo na vseh alpskih smučeh in je učinkovit za večino smučarjev. Spodaj smo opisali postopke, ki jih naredimo pri rekreativnem servisu:

 • PORAVNAVA SMUČI: pri tem postopku drsno oblogo ter robnike poravnamo v enako linijo za kvalitetno brušenje robnikov na koncu servisa,
 • BRUŠENJE DRSNE PLOŠČE – STRUKTURA: izboljšamo drsnost smuči in zmanjšamo trenje med podlago in smučko,
 • BRUŠENJE ROBNIKOV: s tem postopkom dosežemo optimalen oprijem robnikov na snežno podlago za varno smučanje in zabavo. Brušenje in mazanje robnikov predlagamo večkrat na sezono. V našem servisu se uporabljajo 3 vrste brušenja robnikov: Strojno-keramično, ročno brušenje s strojem na diamantni disk ter ročno brušenje-piljenje,
 • KOTI NAPETJA – TUNING: nastavimo kote smuči za boljšo vodljivost pri smučanju. Na stranskem delu uporabljamo 88 stopinjski kot, na drsni podlogi pa 0,8 stopinjski kot. Koti se večkrat prilagajajo zahtevam uporabnika in so lahko tudi večji ali manjši od zgoraj navedenega,
 • VOSKANJE – IMPREGNACIJA: drsno oblogo zaščitimo z univerzalnimi voski in hkrati dosežemo odlično drsnost smuči. Po zahtevi stranke se z doplačilom uporabi tudi bolj specifični voski. V našem servisu vse smuči mažemo ročno kar pomeni, da je sama vpojnost v drsno oblogo veliko večja kot pri strojnih mazanjih ter obstojnost voska seveda daljša.

NASVETI ZA PRIPRAVO SMUČI

Vsak navdušen smučar, ki to počne malo bolj pogosto, se včasih začne spraševat, kdaj so njegove smuči potrebne servisiranja, kakšen servis bo potreben in koliko bo cena tega servisa.

Snežni pogoji, ki vladajo v določeni zimi (zima z umetnim snegom, mrzlim zrakom in ledenimi zaplatami), vsekakor vplivajo na to ali boste večkrat obiskali servis, saj se bodo vaše smuči hitreje izrabile. Prav tako količina smučarskih dni na snegu. Obratno je v zimi, ki je bogata z naravnim snegom, takrat je lahko dovolj že en obisk servisa v sezoni.

Na dobro pripravo smuči v smučarskem servisu vpliva znanje serviserja in kvaliteta strojev, ki jo servis ponuja. Pred pričetkom smučarske sezone vam priporočamo kompletni servis (SERVIS 1), s katerim vam zagotovimo popolno pripravo vaših smuči. Med sezono pa je lahko dovolj že večkratno mazanje ali hitri servis.

 

NAPOTKI ZA PRAVILNO VZDRŽEVANJE SMUČI:

 • SHRANJEVANJE SMUČI V SUHIH IN OGREVANIH PROSTORIH
 • UPORABA PAŠČKOV ZA SPENJANJE SMUČI
 • MAZANJE DRSNE PLOSKVE VEČKRAT NA SEZONO
 • POLNI SERVIS SMUČI PO 5 DO 7 SMUČARSKIH DNEH
 • REDNO PREGLEDOVANJE SMUČARSKIH VEZI IN ČEVLJEV PRED SEZONO
 • SUŠENJE NOTRANJEGA DELA SMUČARSKEGA ČEVLJA PO VSAKI UPORABI

NAROČI SERVIS

Izpolnite obrazec za rezervacijo termina servisa.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Ime in priimek
Prosimo da svoj termin vpišete v formatu DD/MM/LLLL.
Izberite vrsto servisa, ki jo želite izvesti.

Za rezervacijo termina servisa se lahko dogovorimo tudi po telefonu.